sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä

Penelope on Joonianmerellä kesän 2017

Kesän ankkuri- ja satamapaikkoihin pääsee jo ennen purjehdusta tutustumaan ja niitä valitsemaan tässä yläpuolella olevaa Penelopen virtuaaliplotteria zoomailemalla.

Penelopen uudessa karttapiirturissa on Välimeren "Navionics+" kartasto, käytännösä lähes sama näkymä vain pienin poikkeuksin yläpuolella olevan virtuaaliplotterin kanssa. Uutta aiempaan verraten on Navionicsin "SonarChart" näkymä.

"SonarChart" perustuu monilta Navionics-karttaa käyttäviltä (kalastajia, purje- ja moottoriveneilijöitä, ehkä muitakin) kerättyyn ja muistikortille talletettuun kaikuanturin tietoon, näin voidaan näyttää ankkuripaikoilla yms. tavallista paljon tarkemmat syvyystiedot. Näihin SonarChart-syvyystietoihin pitää kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, ne eivät ole osa virallista merikarttaa. Ohessa on vertailuna Meganisin Abelike-lahti Penelopen plotterissa merikartan ja Sonar-kartan tiedoin. Huomaa, että Navionics on liittänyt Sonar-karttoihin merkinnän "Ei navigointikäyttöön".

Penelopen plotterissa (Raymarine eS75) Sonar-kartat valitaan: Menu-> Esitystapa-> Kartta-> Navionics SonarChart.
Kun et tarvitse Sonar-karttaa, palauta tavallinen kartta valitsemalla "Navionics+"-kartta.

Sonar-tietojen lisäksi plotterin kartalla on paljon pieniä vihreitä +-palloja, ns. "Community Edit" merkintöjä, SMS-viestien tapaista pientä infoa karttakohteista, marinoiden puhelinnumeroita, ankkuripaikan arvosteluja yms. Tiedot ovat Navionics-kartan rekisteröityjen käyttäjien Navionicsin palvelimelle tallettamia. Välillä ihan hyödyllisiä.


Tietoa Joonianmeren purjehduksiin

Lähipäivien säätiedot löytyvät Penelopen sääsivuilta. Ainakin ennen purjehduksen alkua kannattaa selata viikon sää. Alareunasta päivävalinta, oikealta tuuli, sade, pilvet, lämpö, aallot yms.

Ne harvat Joonianmeren vaaranpaikat ja muitakin vinkkejä: Joonianmeri.


Penelopen pdf-muotoinen vuoden 2017 huoltoraportti löytyy täältä.


Penelope Marinetrafficin sivuilla: Marinetraffic.com/ais/... Penelope


Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot