sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä


Juhannuksen aikaan Välimerellä 8.6. - 29.6.08

Vietimme taas kolme viikkoa Samoksen vesillä. Ensimmäsellä viikolla miehistönä oli Jaska ja Kirsti sekä poikani Jukka tyttöystävänsä Marian kanssa. Samokselta purjehdimme ensin Marathille, sieltä Lipsin eteläkärjen lahdelle ja seuraavaksi Levithalle. Sitten Leroksen Lakkiin ja sieltä Arkiin ja sitten taas Samokselle. Ensimmäsellä viikolla tuulet suosivat meitä ja saatoimme jopa käyttää genaakeria kolmena päivänä. Pitempi koneajo oli vasta viimeisenä päivänä Samokselle tultaessa kun tuuli loppui kokonaan. Sunnuntai vierähti venehommissa ja sain myöskin hoidettua koneen vesipumpun korjauksen telakan korjaamon ystävällisen veikkosen avulla. ( 0 € ).

Kirstin kanssa teimme seuraavalla viikolla seuraavan kierroksen. Samos - Agathonisi - (Blue Lagoon) - Lipsi - Marathi - Pathmos (Meloyi-lahti) - Furnoi - Samos. Tuulet olivat edelleen varsin suosiollisia. Lauantaina tosin oli myrskyvaroitus kun tulimme Furnoilta Samokselle. Pahin puuska 47 kn. Tuuli oli kuitenkin pääosin sivulta, joten pienellä keulakolmiolla ja koneen avustuksella matka ongelmitta.

Kolmannelle viikolle saimme veneelle seuraksi Kirstin pojan perheen: Pontus, Jaana ja tytöt Anna ja Aleksandra. Kolmannen viikon reitti oli Samos - Agathonisi - (Blue Lagoon) - Marathi - Lipsi - Marathi - Agathonisi - Samos. Sunnuntaina oli myrskyvaroitus, joten lähdimme vasta maanantaina liikkeelle. Muuten tuulet olivat varsin suotuisia. Viimeisellä viikolla näimme tyttöjen (ja muidenkin) suureksi riemuksi ison delfiiniparven (yli 20 delfiiniä) jotka leikkivät veneen ympärillä vajaat 10 minuuttia. Tytöt totesivatkin, että nyt ei enää tarvitse mennä Särkänniemeen.

Ohessa muutama kuva.

t. Jaska

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot