sy Penelope
Etusivulle

Ohjeita ja vinkkejä


Toukokuussa -06 Kreikan vesillä 2006

Ionian mereltš Korinthin kanavan kautta Aegen saarille

Pe 12.5.06, aurinkoista, 5 m/s
Veneellä on nyt miehistönä Kalevi, Jukka ja Pirjo ja sitten minä, Antti. Lefkasista lähdetään iltapäivällä kauppareissujen jälkeen Ateenaa kohti. Tänään vain lyhyt purjehdus Kalamokselle, jossa illalla ankkuriin Porto Leonen autiokylän eteen. Tuttu paikka, joka autioitui joskus 50-luvulla, kun maanjäristyksen seurauksena makea vesi katosi, kaivot kuivui. Naapurikylä pitää kirkon kunnossa, muu osa kylää on jo rauniona. Kylän poukama tai lahti on silti kaunis ja mukava.

La 13.5.06, aurinkoista, var. 0-5 m/s
Pitkä, koko päivän reissu Korinthin lahdella olevalle Trizonia Islandille. On omalaatuinen pikkupaikka, jossa on sellainen hiukan keskentekoiseksi jäänyt marinakin, niitähän Kreikassa on paljon.

Su 14.5.06, aurinkoista, var. 0 – E 5 m/s
Taas pitkä päiväreissu, Korinthin kanavan läpi iltapäivällä ja illalla Korfoksen lahdelle ankkuriin.

Ma 15.5.06, aurinkoista, var. 3-6 m/s
Aamupäivällä Korfoksesta Angistrin SW-kulman hiekkarannalle, lounas ja uimista. Illalla Ateenan Alimos-marinaan.
Viimeistään nyt Kanarialta Kreikkaan purjehdus täytyy katsoa päättyneeksi, kun Penelope tuli Ateenaan ja tämän kesän purjehdusalueelleen vaikka ei vielä ihan oikeaan tukikohtaansa, Lavrionin Olympic Marine –marinaan. Sinne mennään vasta reilun viikon päästä.

Ti 16.5.06, aurinkoista, NW 5 m/s
Marja-Liisa tuli yöllä Suomesta veneelle. Kalevi jäi Ateenaan, me muut kohden Aeginaa, ensin itärannalle ankkuriin ja lounaalle, illaksi Perdikan pikkusatamaan.

Ke 17.5.06, aurinkoista, var. 2-5 m/s
Ensin Poroksen pohjoisrannalle poukamaan, uintia ja lounas, illaksi Hydran SW-kulmaan (O. Ag. Georgios) ankkuriin. Kaunis paikka, pari kalastajavenettä ja me, yöllä vain me.

To 18.5.06, aurinkoista, var 0-4 m/s
Rauhallinen aamupäivä ankkuripaikalla, aamukahvi, uintia, lounas. Siis Lomailua.
Iltapäivällä siirrytään Hydran pääsatamaan, jossa on juuri sopivasti tilaa vielä yhdelle, ainakin. Hydra on veneilijöiden joskus harmillisenkin paljon suosima paikka, siitä mukava, että siellä ei ole autoja. Eikä näitä katuja autot ihan heti valtaa. Pirjo ja Jukka lähtevät illalla kantosiipialuksella Ateenaan ja sieltä Suomeen. Jäämme, Marja-Liisa ja Antti, veneelle taas kahden.

Pe 19.5.06, aurinkoista, S 5 m/s
Aamupäivällä Dokoksen (saari Hydran S-kärjen ja mantereen välissä) poukamia tutkimaan, tietysti taas uintia ja lounas. Illaksi mennään Porto Kheliin, laituriin. Samaan suuntaan aika jyrkästi vastaiseen on matkalla useita veneitä, Penelope uusilla purjeillaan selvästi nopein…

La 20.5.06, aurinkoista, SE 5 m/s
Hiljaista lipumista purjeilla ja vähän moottorillakin, taas Dokoksen lahdella tauko, illaksi Porokselle. Iltapäivällä isot metsäpalon sammutuskoneet pörräävät ympärillä ja koukkivat vettä, mantereen puolella rinne savuaa.

Su 21.5.06, aurinkoista, SE 2-3 m/s
Odotellaan tuulen nousemista, klo 11 lähdetään kohden Keaa. Ei tuullut avoimellakaan merellä, moottorilla lähes koko matka. Yöksi Korissian laituriin, ei kovin viihtyisä paikka.

Ma 22.5.06, aurinkoista, tyyntä
Tänään lounastauko Kean itäreunalla, Ormos Spathi, iltapäivällä Kythnokselle Sand Bar Bayn poukamia tutkimaan, yöksi jäädään ankkuriin Sand Barin itäpuolelle.

Ti 23.5.06, aurinkoista, ap. NW 5 m/s, ip. NW 10-15 m/s (puuskat max 19 m/s)
Päivätauko Kythnoksen eteläkärjessä, Ag. Dimitrious, iltapäivällä reilussa myötätuulessa Serifoksen Livadhiin. Laituri täynnä, tuulisella ankkuripaikalla ainakin tusina venettä, myös Sailing First II.

Ke 24.5.06, aurinkoista, N 13-16 m/s
Tällä reissulla tuuli on ollut sellaista ON/OFF –tyyppistä, tänään on ON-päivä. Moottorilla muutama maili ylös Serifoksen pohjoiskulmalle, josta tosi pienillä purjeilla aika vastaiseen takaisin Kythnoksen Sand Bar Bayhin, nyt ankkuriin Sand Barin länsipuolelle.

To 25.5.06, aurinkoista, var. 0-5 m/s
OFF-päivä, taas moottorilla, ensin Sounionin lahteen lounas-/uimatauolle, illalla Lavrionin Olympic Marine –marinaan.

Pe 26.5.06, aurinkoista, tyyntä
Marina Officen rouva järjesti turhan sulkeisen, kun vaati voimassa olevaa ”Sailing Permission for Greece Waters” –lupalappua. Ja uutta leimojen keräilyvihkoa täyden tilalle, vaikka eivät täällä mitään leimailekaan. Pari reissua Lavrionin satamapoliisin luo (onneksi Bastin miehistö oli jo autoineen paikalla) ja uusi leimavihko saatiin, lupalappua ei enää tarvita, jotain iloa EU-byrokratiasta on. Marina Officen rouvakin hyväksyi herrojen päätöksen, mutta suuri osa päivästä oli jo mennyt turhaan touhuamiseen, teki kiireen veneen huoltojen kanssa.

La 27.5.06 jätettiin vene Bastin miehistölle, itse kippari vaimoineen tulee iltapäivällä samalla koneella, jolla me lähdemme Suomeen. Mukava lähteä, kun tietää, että takaisin veneelle päästään jo heinäkuussa.

T.
Antti

Etusivulle

www.penelope.fi

Yhteystiedot